Comunitatea romaneasca din Italia este foarte bine integrata si aduce economiei multe avantaje, este de parere ministrul italian de Interne, Roberto Maroni.
Maroni a lasat sa se inteleaga ca relatia dintre comunitatea romana din Italia si localnici s-a imbunatatit in ultimele luni, la fel ca si relatiile dintre cele doua state si ministerele de Interne.

"Acum, situatia este foarte buna si speram sa fie depasite problemele din trecut, iar cetatenii romani care respecta legea vor fi tratati ca si cetatenii italieni", a declarat Maroni intr-o conferinta de presa, conform NewsIn.

De asemenea, Maroni a afirmat ca va sprijini Romania in aderarea la spatiul Schengen.

Aflat in vizita in Romania la invitatia omologului Dan Nica, ministrul italian de Interne a vizitat Centrul de comanda al SCOMAR, sistemul care monitorizeaza Marea Neagra, declarandu-se foarte surprins de nivelul ridicat de performanta si eficienta al acestuia. Maroni a precizat ca, pe acest segment, frontiera este foarte sigura.

Maroni l-a asigurat, in conferinta de presa, pe ministrul Nica, de faptul ca Italia va sprijin Romania in procesul de aderare la spatiul Schengen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.