Presedintele francez Nicolas Sarkozy si sotia sa, Carla Bruni, cheltuiesc zilnic peste 760 de euro pentru a impodobi cu flori incaperile Palatului Elysee, sediul presedintiei, informeaza cotidianul britanic The Telegraph in editia online.
Cuplul prezidential a folosit banii contribuabililor si pentru a plati amenzi in valoare 3.500 de euro pentru neplata facturilor de gaz si curent electric.

Totusi, notele de plata pentru floraria care aprovizioneaza Palatul Elysee au provocat cea mai mare surpriza, arata cotidianul britanic. Factura pentru florile de la sediul presedintiei a ajuns la peste 281.000 de euro in 2008. Suma este chiar mai mare decat cea pe care o cheltuieste Elton John care, in anul 1997a dezvaluit ca isi cumpara flori in valoare de 460 de lire pe zi.

Carla Bruni Sarkozy este cunoscuta pentru dragostea ei pentru flori si este adeseori fotografiata in timp ce aranjeaza vaze mari de flori la Palatul Elysee.

Suma a fost dezvaluita in cadrul primului audit privind cheltuielile liderului francez, dupa cel care l-a vizat pe regele Ludovic al XVI-lea in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.

Un purtator de cuvant al Palatului Elysee a declarat ca se lucreaza la reducerea costului pentru aprovizionarea cu flori, si ca raportul in sine este un pas spre "o guvernare mai transparenta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.