Virusul gripei porcine aparut la sfarsitul lunii martie a provocat deja moartea a peste 700 de persoane in lume, un bilant cu aproape 300 de decese mai mult decat cel anuntat in 6 iulie.
Potrivit NewsIn, care citeaza AFP, ultimul bilant publicat pe site-ul OMS in 6 iulie anunta 429 de morti.

Noul virus A(H1N1) se raspandeste in lume cu o viteza fara precedent fata de alte epidemii, care a renuntat sa mai furnizeze statistici globale asupra numarului de contaminari.

Tarile afectate continua totusi sa semnaleze agentiei ONU cazurile cele mai grave observate, precum si decesele confirmate de laboratoare, a delarat purtatorul de cuvant al OMS, Aphaluck Bhatiaseve.


Primele teste pe subiecti umani ale vaccinului contra gripei porcine incep astazi in Australia

Vaccinul impotriva gripei porcine va fi testat, pentru prima data, pe 240 de voluntari sanatosi, miercuri, intr-un laborator din Melbourne, Australia, anunta CNN.com.

Pacientii vor primi doua doze de vaccin, una miercuri si cealalta dupa trei saptamani, si vor fi supusi unor teste de sange, pentru a se determina daca dezvolta imunitate impotriva virusului A/H1N1, sustine un reprezentant al companiei CSL Limited - cea care testeaza vaccinul.

"Consideram ca tulpina virusului noii gripe ne poate surprinde, astfel ca s-ar putea sa fie nevoie de doua doze de vaccin, pentru a genera nivelul de imunitate necesar", a declarat directorul CSL, Russell Basser.

Potrivit OMS, in lume au fost confirmate, in total, 125.000 de cazuri de gripa porcina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.