Tot mai multi profesori din Romania si Bulgaria, care sunt considerati "bine pregatiti, dar cu lacune de pedagogie", sunt angajati in sistemul de invatamant din Germania ca urmare a lipsei de forta de munca din acest domeniu, scrie luni publicatia germana Bild.
Cotidianul Bild atrage atentia ca lipsa de profesori este tot mai dramatica in Germania, avand in vedere ca pentru toamna se prefigureaza un deficit de 40.000 de cadre didactice pentru posturi in invatamant. Deficitul este cu 15.000 de locuri mai mare decat in anul 2008, ceea ce inseamna o crestere de 60%. Cea mai mare lipsa de profesori se constata la materiile matematica, informatica, fizica si chimie, potrivit NewsIn.

Potrivit autoritatilor, cauza deteriorarii situatiei este ca tot mai multi profesori germani ies la pensie, fara sa existe cadre didactie care sa ii inlocuiasca. Uniunea Filologica din Germania (DPhV) considera ca cea mai buna solutie pentru a rezolva problema deficitului din invatamant este angajarea cadrelor didactice din Europa de Est.

In mai multe scoli din Germania au fost angajati deja profesori din Romania si Bulgaria. "Acestia sunt bine pregatiti. Dar au mai avut nevoie de cursuri de pedagogie. Landurile ar trebui sa ofere profesorilor dn Europa de Est cursuri speciale", a declarat presedintele DPhV, Heinz-Peter Meidinger.

Potrivit estimarilor DPhV, in urmatorii zece ani vor iesi la pensie 300.000 dintre cei 770.000 de profesori din Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.