Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a respins cererea presedintelui american, Barack Obama, de a opri constructia de locuinte pentru evrei in cartierul arab din estul Ierusalimului.
“Suveranitatea noastra din Ierusalim nu poate fi pusa la indoiala. Acest lucru inseamna ca rezidentii din capitala pot sa-si caute apartamente in toate partile orasului”, a declarat Netanyahu la inceputul intalnirii saptamanale a guvernului, adaugand ca nu accepta ideea ca evreii sa nu aiba dreptul de a locui in unele zone ale Ierusalimului, informeaza CNN.

Joia trecuta, la o intalnire a acestuia cu ambasadorul americam pentru Israel, Michael Oren, oficialii Departamentului de Stat al SUA au cerut ca proiectul constructiei de case pentru evrei in cartierul arab sa fie oprit. Proiectul este dezvoltat de milionarul american, Irving Moskowitz, pe un teren cumparat in cartierul Sheikh Jarrah.

Moskowitz, un suporter infocat al contructiiilor evreiesti in estul Ierusalimului a obtinut terenul in 1985.

Cartierul, asezat langa partea veche a Ierusalimului, este vizat de nationalistii evrei. Terenul pentru proiect include hotelul “The Shepherd”, construit pentru un lider al miscarii palestiniene, insa proprietatea este abandonata.

Declaratiile premierului israelian se adauga tensiunilor dintre SUA si Israel legate de constructia de case pentru evrei in zonele palestiniene.

Chestionata in legatura cu afirmatiile lui Netanyahu, Hilary Clinton nu a vrut sa comenteze, insa a precizat intr-un discurs tinut in India ca presedintele Obama este direct interesat de aceasta problema din Orientul Mijlociu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.