Cei doi agenti francezi rapiti marti in Mogadiscio vor fi judecati in curand "conform legii coranice" pentru ca "au ajutat inamicii lui Allah", a declarat sambata un responsabil al extremistilor islamisti somalezi, relateaza AFP.
"Oamenii pe care i-am prins ajutau guvernul somalez si pe spionii sai, deci vor fi judecati si pedepsiti conform sharia. Vor fi judecati pentru spionaj si pentru ca au intrat in Somalia pentru a-i ajuta poe inamicii lui Allah", a spus responsabilul, citat de NewsIn.

"Decizia legata de soarta lor va depinde de tribunalul islamic ce va analiza acuzatiile", a subliniat el.

Cei doi agenti francezi sunt in mainile rebelilor islamisti, care conduc o ofensiva fara precedent pentru rasturnarea guverului somalez de tranzitie, sustinut de comunitatea internationala.

In plus, trei angajati straini ai unei organizatii umanitare au fost rapiti vineri in Kenya, la frontiera somaleza, fiind dusi in Somalia. Cei trei, a caror nationalitate nu este cunoscuta, au fost rapiti din biroul lor in Mandera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.