Ministerul german de Externe a confirmat astazi ca o nava germana a fost eliberata de pirati in apele Somaliei si a spus ca este vorba despre MV Victoria, cu marinari romani la bord, relateaza AFP.
UPDATE: Ministerul roman de Externe a confirmat pentru NewsIn, eliberarea celor 11 marinari romani aflati la bordul navei "MV Victoria" si a anuntat ca starea lor de sanatate este buna.

"Cei 11 marinari romani au fost eliberati, iar starea lor de sanatate este buna"
, a declarat Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al MAE.

Nava de 146 metri lungime, apartinand unui armator german, a fost capturata la 5 mai cu 11 persoane la bord, la 75 kilometri sud de portul yemenit Al-Mukalla, in timp ce se indrepta spre portul Djeddah din Marea Rosie, relateaza NewsIn.

Potrivit presei, echipajul este format din romani, nu din germani, cum se spusese initial.

Piratii somalezi au tras in aer de bucurie dupa ce au primit rascumpararea de 1,8 milioane de dolari pentru eliberarea navei germane MV Victoria, au declarat surse din gruparile de pirati, relateaza Reuters. "Am primit 1,8 milioane de dolari rascumparare si am eliberat vaporul german", a spus un pirat, Ahmed.

Un negociator al piratilor a spus ca o ambarcatiune le-a adus piratilor rascumpararea. Localnicii au declarat ca piratii au tras in aer de bucurie, pentru a sarbatori primirea banilor.

"Mai mult de 40 de pirati sunt aici, in jurul meu, si isi asteapta partea ce li se cuvine", a spus negociatorul.

Piratii somalezi anuntasera anterior ca au eliberat o nava germana si echipajul acesteia, dupa ce au primit 1,8 milioane de dolari, dar nu precizasera numele navei.








Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.