Experti din cadrul serviciilor americane de sanatate si vaccinare vor participa la o "reuniune de urgenta" la 29 iulie pentru a stabili un plan de vaccinare impotriva gripei porcine, care va fi implementat la toamna, a anuntat vineri un oficial citat de AFP.
Comitetul pentru Practicile de Vaccinare (ACIP) va organiza o "reuniune de urgenta" privind gripa porcina la 29 iulie, a anuntat Anne Schuchat, directoarea Centrului National pentru Imunizare si Boli Respiratorii, care face parte din Centrele Americane de Control si Prevenire a Bolilor (CDC).

Expertii vor "delibera cu privire la tipul populatiilor care vor fi vizate de campania de vaccinare" impotriva virusului A(H1N1) in 2009", a adaugat Schuchat, potrivit NewsIn.

Laboratoarele farmautice din lumea intreaga se afla in primul stadiu de dezvoltare a unui vaccin impotriva virusului gripei porcine si nu se stie inca daca acesta va fi disponibil la timp si in cantitati suficiente cand sezonul de gripa va sosi in emisfera nordica, la toamna.

Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Boli Infectioase, anuntase saptamana trecuta ca teste clinice pentru noul vaccin sunt prevazute pentru luna august. Acestea vor dura "mai multe luni", pentru a se asigura ca vaccinul nu prezinta niciun pericol si este eficient si pentru a fi stabilite dozajele adecvate, a declarat Fauci.

Miercuri, presedintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Margaret Chan, a avertizat ca un vaccin pentru combaterea gripei porcine nu va fi disponibil decate peste cateva luni.

CDC a anuntat ca 263 de persoane au murit si alte aproximativ 40.000 sunt infectate cu virusul A(H1N1) in Statele Unite.

Autoritatile sunt insa de parere ca un milion de persoane au suferit de gripa porcina in America, insa boala nu a fost diagnosticata, pentru ca simptomele au fost usoare si bolnavii nu au consultat un medic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.