Papa a fost externat din spitalul din Aoste si s-a dus la resedinta de vacanta, dupa ce a fost operat in urma unei fracturi la incheietura mainii drepte, a anuntat un purtator de cuvant.
Papa a iesit pe picioarele sale din spital, a suras si i-a salutat pe cei prezenti cu mana stanga, un pansament fiind vizibil pe incheietura dreapta.
Suveranul Pontif a fost operat vineri la pranz, dupa ce i s-a facut radiografie la incheietura mainii drepte. A fost operat sub anestezie locala, si nu generala, cum se spusese initial, relateaza AFP, conform NewsIn.

Potrivit Vaticanului, a fost vorba despre o "fractura serioasa a incheieturii mainii drepte", care a survenit imediat dupa cazatura suferita de suveran in aceasta "noapte in camera sa".

Papa a mers in jurul orei locale 10.00 (11.00, ora Romaniei) la sectia de urgenta a spitalului din Aosta, situat la aproximativ 20 de kilometri distanta de satul in care isi petrecea vacanta, Les Combes d'Introd. Suveranul a intrat pe picioarele sale in spital, insotit de secretarul sau particular, potrivit institutiilor italiene de presa prezente la fata locului.

In schimb, agentia ANSA sustine ca papa a fost supus unui control medical general, din cauza varstei sale inaintate, a subliniat SKY TG24.
Dupa ce presa a anuntat accidentul, purtatorul de cuvant al Papei, preotul Federico Lombardi, a dat asigurari ca "nu exista niciun motiv de ingrijorare". "Nu e nimic serios", a declarat Lombardi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.