Celula magrebiana al-Qaida a amenintat ca ii va ataca pe muncitorii chinezi din Africa de Nord, pentru a razbuna victimele inregistrate in cadrul minoritatii musulmane uigure in timpul violentelor din China, informeaza NewsIn.
Potrivit South China Morning Post, care citeaza un raport al cabinetului de analizare a riscurilor Stirling Assynt, al-Qaida din Magrebul islamic, cu baza in Algeria, a chemat la represalii impotriva Chinei.

Este prima data cand reteaua ameninta direct interesele chineze, potrivit raportului, care spune ca aceasta dorinta de razbunare se va extinde in intreaga retea terorista, iar primii vizati vor fi, probabil, sutele de mii de chinezi care lucreaza in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, dintre care 50.000 in Algeria.

"Cu toate ca celula pare a fi prima unitate al-Qaida care ameninta interesele chineze, vor urma si altele", potrivit raportului.

"Discutiile se intensifica in randul jihadistilor, care spun ca vor sa atace interesele chineze", spune raportul. "Unii indivizi au inceput sa caute informatii pe internet despre interesele chineze in lumea musulmana".

Potrivit ziarului, analiza se bazeaza pe informatii divulgate de persoane care au asistat la sedinte de instructie ale celulei magrebiene.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.