Autoritatile britanice se pregatesc sa vaccineze intreaga populatie impotriva gripei porcine, urmand ca anul acesta sa fie vaccinate pana la 20 de milioane de persoane
Decizia vine dupa ce s-a confirmat ca un barbat din Essex este prima persona fara probleme adiacente de sanatate care a murit din cauza virusului, relateaza NewsIn.

Expertii spun ca nu exista dovezi ca virusul ar fi suferit mutatii, iar majoritatea pacientilor au doar simptome usoare.

Un nou vaccin ar putea fi produs in numai cinci zile, iar oficialii anunta ca vor fi vaccinate pana la 20 de milioane de persoane anul acesta.

Oficialii au asigurat pana la 90 de milioane de doze de vaccin, ce vor sosi in Marea Britanie in urmatoarele saptamani, iar restul populatiei va fi vaccinata anul viitor.

Oficialii din domeniul sanatatiii asigura ca spitalele britanice sunt pregatite pentru una dintre cele mai mari campanii de vaccinare din ultimii 50 de ani. "Daca virsul sufera mutatii, poate deveni mult mai grav, iar ideea este sa le oferi oamenilor imunitate", a explicat acesta.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.