Curtea de Apel din Roma l-a condamnat pe romanul Nicoale Romulus Mailat, vinovat de uciderea Giovannei Reggiani in 2007, la inchisoare pe viata, relateaza Corriere della Sera in editia sa electronica.
Romanul a fost gasit vinovat de jefuirea, agresarea sexuala si uciderea italiencei Giovanna Reggiani, in 30 octombrie 2007, in apropiere de statia feroviara Tor di Quinto, din Roma. El a fost condamnat la 29 de ani de detentie si sa ii plateasca sotului victimei daune de 500.000 de euro, potrivit NewsIn.

Cazul Mailat a fost primul dintr-o serie care a generat o polemica de amploare in Peninsula privind siguranta si imigratia. Incidentul a intervenit in contextul in care romanii - deveniti cea mai mare comunitate de straini din Italia - erau deja la originea unei serii de crime si acte reprobabile care exasperera opinia publica italiana, determinand autoritatile sa-si puna problema unor masuri la nivel de UE. Doua zile mai tarziu, Consiliul italian de Ministri, reunit in sedinta extraordinara, a adoptat un pachet de masuri de siguranta, care prevedea, printre altele, posibilitatea de a indeparta de pe teritoriul Italiei, in anumite conditii, a cetatenilor comunitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.