Intre 600 si 800 de persoane au fost ucise in revoltele interetnice care au izbucnit duminica in China.
"Unii spun 600, altii 800. Estimam ca ar fi intre 600 si 800", a declarat vicepresedintele Congresului mondial al uigurilor, Asgar Can, aflat in exil in Germania.

Duminica au izbucnit revolte in regiunea Xinjiang intre uiguri, musulmanii turcofoni care formeaza majoritatea populatiei, si etnia han, majoritara in China, s-au soldat cu 156 de morti si peste 1.000 de raniti, informeaza NewsIn, citand AFP.

Guvernul chinez a desfasurat mii de politisti miercuri la Urumqi, capitala provinciei Xinjiang, unde tensiunile sunt la cote maxime dupa trei zile de ciocniri intre uiguri si etnicii hani, majoritari in China. Autoritatile au anuntat ca 156 de persoane si-au pierdut viata, in timp ce uigurii aflati in exil au vorbit de cel putin 400 de persoane ucise.

Marti si miercuri au avut loc manifestatii de protest in fata misiunilor diplomatice chineze din Ankara si Istanbul. Ankara sustine suveranitatea chineza asupra Xinjiang si respinge separatismul turcofon. Seful statului turc a efectuat la sfarsitul lunii iunie o vizita in China, concentrata in special pe economie. El a vizitat atunci si Xinjiang.

China: Situatia este sub control. Vinovatii vor fi condamnati la moarte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.