Nick Griffin, liderul partidului de extrema-dreapta britanic BNP si eurodeputat, a declarat astazi ca UE ar trebui, pentru descurajarea imigratiei ilegale, sa scufunde cateva ambarcatiuni cu imigranti si sa-i trimita pe acestia inapoi in Libia pe plute.
Griffin este unul dintre cei doi membri BNP alesi in PE in iunie.

"Mai devreme sau mai tarziu, singura masura care va opri imigratia - si va impiedica numeroase persoane originare din Africa subsahariana sa moara pe calea spre Europa - este sa fii dur cu cei care vin", a spus el, relateaza AFP, citata de NewsIn.

"Sincer, ar trebui sa scufunde cateva ambarcatiuni", a subliniat Griffin, referindu-se la functionarii UE implicati in combaterea imigratiei ilegale.
Griffin a negat totusui ca ar vrea ca cineva sa moara. "Ar putea lansa o pluta de salvare, iar imigrantii ilegali s-ar putea intoarce in Libia", a spus el.

Liderul BNP a mai declarat ca va sustine orice responsabil va propune masuri de acest gen si ca se opune politicilor care duc la acceptarea imigrantilor ilegali in UE. "Mai devreme sau mai tarziu, Europa va trebui sa-si inchida frontierele, altfel va fi coplesita de Lumea a treia", a subliniat el.

In 2008, mai mult de 67.000 de persoane au trecut Mediterana pentru a incerca sa intre in Europa, dintre care jumatate au ajuns in Italia si Malta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.