Noi fotografii il arata pe gazda din acest an al summitului G8, premierul Silvio Berlusconi, asistand la sarutul intre doua femei in resedinta sa din Sardinia. Viata lui privata este iarasi in lumina reflectoarelor, desi atentia ar trebui sa fie indreptata asupra summitului G8, eveniment de mare importanta pentru intreaga lume.
Pozele l-ar putea pune intr-o ipostaza foarte rusinoasa pe Berlusconi, care gazduieste unul dintre cele mai importante momente economice informale ale anului, summitul G8, in care se vor intalni cele mai puternice tari din punct de vedere economic, relateaza Times Online.

Dupa doua luni de scandaluri legate de viata lui privata, inclusiv marturia unei prostituate ca ar fi petrecut noaptea in resedinta lui Berlusconi din Roma, acesta este hotarat sa lase trecutul in spate si sa se comporte cum ar trebui sa o faca un lider de stat.

Cu toate acestea, un alt scandal il paste. Mai multe publicatii europene incearca sa faca rost de niste fotografii ale lui Antonello Zappadu. Acesta a facut 5000 de poze invitatelor lui Berlusconi de la vila Certosa din Sardinia in 2007 si 2008. O sursa informala a declarat ca scopul fotografului a fost sa publice aceste poze inainte de inceperea summitului de miercuri “pentru a avea un impact maxim”.

Imaginile il arata pe Berlusconi, pe atunci liderul opozitiei, cu cinci femei. El este surprins tinand in brate doua dintre ele si uitandu-se aprobator la alte doua care se saruta. Una dintre ele este Angela Sozio, fosta participanta la concursul Big Brother. Aceasta sta pe genunchii unei fete mai tinere si o saruta pe buze.

O alta fotografie il prezinta pe Berlusconi intr-un scenariu nuptial.

Luna trecuta, un judecator din Sardinia a decis ca cele 5.000 de poze incalca dreptul la viata privata al premierului si a cerut confiscarea lor. Insa Antonello Zappadu, care a luat aceste instatanee in anii 2007 si 2008, le vanduse deja agentiei columbiene Ecoprensa, iar cotidianul spaniol “El Pais” a pus mana pe cateva in care apare dezbracat si fostul premier ceh Mirek Topolanek, potrivit Cotidianul.

Berlusconi, cavalerul-gazda al marilor puteri

Gazda summitului G8 se confrunta cu multe scandaluri in tara sa, insa cel mai mare dintre ele este refuzul sau de a accespta cresterea lipsurilor economice ale Italiei, a comentat publicatia The Economist.

Liderii celor mai puternice economii ale lumii se vor intalni langa orasul italian, L’Aquila. Tarile care vor participa sunt: SUA, Marea Britanie, Japonia, Franta, Canada, Rusia, Italia si Germania (G8) si alte state invitate, printre care si Australia, Brazilia, Africa de Sud, Egipt, China, India, Indonezia, Coreea de Sud. Un alt membru supranational este Comisia Europeana. Potrivit site-ului CE, G8 are un impact foarte mare asupra economiei mondiale, deoarece poate sa stabileasca agenda economica globala, in functie de deciziile acestor mari puteri economice.

Scandalurile care il implica pe premierul italian pot sa atraga atentia de la acest eveniment primordial mult mai important pentru actuala situatie economica a lumii decat viata lui privata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.