Virusul A(H1N1) al gripei porcine a infectat 94.512 persoane in lume si a provocat 429 decese, potrivit celui mai recent bilant al OMS.
Fata de bilantul precedent, anuntat vineri de OMS, numarul de cazuri confirmate noi este de 4.591, iar cel al deceselor noi de 47, informeaza AFP, citata de NewsIn.

Boala s-a raspandit in special in emisfera sudica, unde este iarna. Printre tarile afectate grav se numara Argentina (898 de cazuri in plus si 34 de decese in plus), Australia (730 de cazuri in plus, inca un mort) si Thailanda (662 de cazuri in plus, inca patru decese).

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat ca tarile in curs de dezvoltare au nevoie de circa un miliard de dolari pana la sfarsitul anului pentru a face fata pandemiei de gripa porcina. "Pentru restul anului, estimam ca (tarile in curs de dezvoltare - n.red.) pot avea nevoie de un miliard de dolari", a spus el, intrebat de jurnalisti despre cererile de finantare pe care urmeaza sa le prezinte luni dupa-amiaza tarilor donatoare pentru statele sarace care se confrunta cu amenintarea pandemiei de gripa porcina.

Harta raspandirii virusului noii gripe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.