Viceministrul bulgar pentru situatii de urgenta din guvernul socialist in exercitiu, Alexander Filipov, a fost arestat luni pentru apartenenta la un grup organizat de corupere a alegatorilor, a anuntat procurorul Sofiei, Nikolai Kokinov, relateaza AFP
Singurul viceministru de origine roma, Filipov va fi inculpat pentru "abuz de putere si formarea unui grup pentru cumpararea de voturi", a spus procurorul.

Alegerile legislative de duminica au fost marcare de numeroase cazuri de manipulare denuntate de autoritati, Ministerul de Interne anuntand ca a fost sesizat cu privire la 175 cazuri pabna la 5 iulie.

Oferirea de mita, alimente sau promiterea de slujbe alegatorilor, mai ales romi, este o practica frecventa in Bulgaria. Mai multe persoane vinovate de astfel de acte au primit pedepse cu inchisoare cu suspendare si amenzi.

Partidul de centru-dreapta GERB al primarului Sofiei, Boiko Borissov, a obtinut 39,7% din voturi la alegerile legislative duminica in Bulgaria, potrivit rezultatelor oficiale dupa numararea a 99, 88% din voturi.Borissov, care va fondat acest partid in 2006, a spus ca va forma rapid un guvern, dar nu si-a numit partenerii.

Partidul Socialist al premierului Serghei Stanisev a obtinut doar 17,72% din voturi. Acest partid a castigat legislativele din 2005 cu 33, 98%. Partenerul liberal al guvernului, MDL, minoritatea turca, a obtinut 14,47% din voturi.

Altre trei formatiuni vor intra in Parlament - nationalistii din Ataka (9,37%), Coalitia albastra, partenera GERB in cadrul partidului popoular european, cu 6,73% si noul partid populist Ordine, legalitate, justitie, a primit 4,13%.

Partidul fostului rege Simeon II, care s-a clasat al doilea in 2005, nu a trecut nivelul de 4% pentru a intra in Parlament.
Rezultatele oficiale definitive pentru repartizarea celor 240 de locuri vor fi anuntate zilele urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.