Politia din Wichita, statul Kansas, a reusit zilele trecute sa captureze un criminal in serie, cautat de peste 30 de ani pentru uciderea a zece persoane. Victimele lui Dennis Rader, 60 de ani, au murit in chinuri groaznice in perioada anilor 1974-1991, dar criminalul a putut fi identificat abia acum, fiind "tradat" de rezultatele unor teste ADN.

Rader, aparent un ucigas avid de publicitate, s-a autointitulat de-a lungul anilor "BTK" - initialele celor trei cuvinte "bonds", "torture", "kill" (a lega, a tortura, a ucide) fiind folosite in scrisorile sale de revendicare a crimelor adresate in special cotidianului local "The Wichita Eagle". Initialele cu care Rader a ales sa intre in analele criminalisticii americane descriu de facto felul in care dezaxatul obisnuia sa opereze.

Cel care in viata de zi cu zi era membru al unui grup de cercetasi si reprezentant al consiliului laic al enoriasilor luterani din cartierul Park City a pledat vinovat in fata instantei, admitand cu sange rece faptele in toate cele zece cazuri. El a reusit sa socheze publicul aflat in sala de tribunal, printre care si membri ai familiilor victimelor, povestind detalii dintre cele mai teribile: cum s-a autosatisfacut langa trupul spanzurat al unei fetite de 11 ani sau cum mai facea respiratie gura la gura victimelor asfixiate in prealabil. Pe de alta parte, faptasul a renuntat sa faca uz de dreptul sau la un proces cu jurati, poate si pentru ca nu este pasibil de pedeapsa capitala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.