Guvernul sloven de centru-stanga studiaza un proiect de lege pentru legalizarea casatoriilor intre homosexuali, a anuntat joi ministrul de interne, Katarina Kresal, citata de AFP
"Credem ca va trebui sa cream un cadru legal care sa acorde cuplurilor de acelasi sex drepturi egale sau pe cat posibil similare cu cele ale cuplurilor heterosexuale, iar aceasta cat mai curand posibil", a declarat Kresal.

"Ceea ce inseamna (dreptul la - n.red.) casatorie, cat si la adoptie, atunci cand parintii biologici (ai copilului - n.red.) sunt de acord" sa-l incredinteze unui cuplu de homosexuali, a adaugat ministrul.

Slovenia a introdus intr-un cod civil din 2006 posibilitatea pentru cuplurile de acelasi sex sa incheie un contract care sa le permita sa beneficieze de un regim apropiat de cel al unei casatorii, in special in ceea ce priveste mostenirea proprietatii si pensia de urmas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.