Pentagonul incearca sa aplice cu mai multa flexbilitate regula care ii obliga pe homosexualii din armata sa isi treaca sub tacere orientarea sexuala, in asteptarea eliminarii complete a acesteia, a anuntat secretarul american al apararii, Robert Gates
Dupa ce presedintele american Barack Obama a promis in timpul campaniei electorale ca va deschide mai mult armata pentru homosexuali si lesbiene, Pentagonul analizeaza metode prin care legea actuala poate fi aplicata mai flexibil, "daca exista vreo modalitate mai blanda de a aplica legea pana cand aceasta va fi modificata", a explicat Gates, la bordul unui avion cu destinatia Washington, dupa o vizita in Germania.

"Spre exemplu, trebuie oare sa luam masuri impotriva unei persoane despre care o alta care vrea sa se razbune sau sa santajeze spune ca este homosexual?", s-a intrebat secretarul apararii. "Este o chestiune de interpretare juridica, iar serviciile noastre studiaza aceasta problema", a adaugat Gates, citeaza NewsIn.

Presedintele Barack Obama este criticat de sustinatorii anularii legii "Nu intreba, nu spune", care considera ca Washingtonul amana momentul in care isi va indeplini promisiunea din campanie.

Luni, Obama le-a dat asigurari homosexualilor ca va lupta pentru drepturilor lor si ca situatia acestora se va imbunatati. In plus, presedintele si-a reafirmat angajamentul pentru anularea a doua legi: una din 1993, care le permite homosexualilor sa intre in armata numai daca nu precizeaza orientarea lor sexuala, si "legea pentru apararea casatoriei", din 1996, care permite statului federal si celorlalte state sa nu recunoasca mariajul dintre persoane de acelasi sex.

Doar sase state americane au legalizat pana in prezent casatoriile dintre homosexuali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.