Un copil a fost recuperat in viata, dupa ce un Airbus A310-200 al companiei Yemenia Airways s-a prabusit in apele Oceanului Indian. Rudele pasagerilor asteapta in continuare, pe aeroportul din Marseille, sudul Frantei, informatii despre cele 153 de persoane care se aflau la bordul avionului
Copilul este prima persoana gasita in viata in urma prabusirii avionului care transporta mai mult de 150 de persoane din Sanaa (capitala Yemenului). Copilul a fost gasit in apa si transportat de urgenta la spital, a anuntat presedintele Yemenia Airways.

Autoritatile anuntasera initial ca au fost reperate cadavre care pluteau la suprafata apei la aproximativ 17 mile de Moroni, capitala insulelor Comore. "Au fost vazute cadavre care pluteau la suprafata apei, iar o pata de combustibil a fost reperata la aproximativ 16-17 mile marine de Moroni", capitala insulelor Comore, a declarat un oficial al Aviatiei Civile, intr-o conferinta de presa in Sanaa.

Potrivit autoritatilor, la originea acestei tragedii ar putea fi starea meteo nefavorabila.

Oficialii francezi au dat asigurari ca Yemenia nu figureaza "pe lista neagra" cu companii aeriene periculoase. "In caz contrar, nu ar fi primit autorizatie sa plece de la Roissy", au explicat acestia. In plus, Airbus A310 este "unul dintre avioanele cele mai cunoscute din lume si unul dintre cele mai folosite".

Avionul yemenit, un A310 cu 153 de persoane la bord (142 de pasageri si 11 membri ai echipajului) care a disparut in Oceanul Indian s-ar fi prabusit cu scurt timp inainte de a ateriza in Comore, a declarat un oficial din cadrul companiei Yemenia, sub acoperirea anonimatului. Un oficial ONU de la aeroportul din Moroni, care a refuzat sa i se dezvaluie identitatea, a declarat ca turnul de control a fost anuntat ca avionul se pregateste de aterizare, apoi a pierdut contactul cu acesta.

Un A310-200 decolase luni de pe aeroportul Roissy de la Paris, la ora locala 08.55 (9.55, ora Romaniei), pentru a face escala la Marsilia si apoi la Sanaa, in Yemen, unde pasagerii au fost mutati intr-un A310 pentru a-si continua calatoria spre Comore, unde urma sa soseasca in cursul noptii de luni spre marti, la ora 2.00, ora Romaniei. Avionul a disparut de pe radare, au declarat pentru AFP surse aeroportuare. O celula de criza a fost activata la Roissy in jurul orei 6.00 dimineata.

Accidentul intervine la mai putin de o luna dupa prabusirea unui Airbus A330 al Air France intre Brazilia si Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.