Laura Ling si Euna Lee, doua jurnaliste americane, au fost arestate in Corea de Nord si condamnate la 12 ani de inchisoare si munca silnica, iar in acest moment pe internet circula zeci de petitii care cer eliberarea acestora.
Cele doua jurnaliste au fost arestate de catre oficialii Nord Coreeni in luna martie, in apropierea granitei cu China. Jurnalistele au fost incriminate pentru ca au trecut ilegal granita Coreei de Nord si pentru planificarea unor acte ostile, suspecte. Intr-un raport al Republicii Populare Coreea, se arata ca aceste acuzatii ar fi fost “confirmate” de catre cele doua detinute.

Raportul nu dezvolta insa prea mult, cu privire la “actele ostile” de care se fac vinovate jurnalistele. Pedeapsa pentru spionaj in Coreea poate sa ajunga si pana la 20 de ani de inchisoare.

Un activist coreean revolutionar, care le-a ajutat pe jurnaliste sa isi planifice drumul in Coreea de Nord a povestit cum Laura Ling si Euna Lee ar fi vrut sa ii intervieveze pe nord-coreenii care locuiesc la granita cu China.

In acest moment, mii de oameni din intreaga lume semneaza petitii, cum este cea initiata de site-ul Care2 Petition . Oamenii pledeaza pentru judecarea democratica a celor doua jurnaliste, cetatene ale Statelor Unite.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.