Un roman a fost ales consilier local si la Verbania, capitala provinciei Piemonte din nordul Italiei, pe Lista Civica "Pentru Verbania", de centru-dreapta, relateaza portalul AgoraVox.
Adrian Chifu, nascut in Neamt, a primit cele mai multe voturi dintre cei 40 de candidati inscrisi in alegeri, 119, potrivit blogului sau. "In Verbania s-a scris istorie in cuvinte romanesti. Dupa 65 de ani de guvernare locala a stangii, dreapta obtine o victorie istorica. Comunitatea romanadin Verbania, pentru prima data, este privilegiata, avand o voce puternica in Consiliul Local", a declarat romanul pe blogul sau, potrivit NewsIn.

In varsta de 32 de ani, el a emigrat in Italia in 1996 si si-a deschis, impreuna cu unul dintre fratii sai o firma de constructii si de import-export. De asemenea este manager general la o firma din Romania si a fost presedintele filialei Piatra Neamt a Partidului Initiativa Nationala (PIN), din care si-a dat, insa, demisia.

Printre prioritatile sale in calitate de consilier se numara infiintarea "unui birou de informare a strainilor, care va fi situat chiar in incinta primariei", spune el. "Strainii vor fi informati in primul rand despre drepturile ce li se cuvin si posibilitatile pe care le ofera legea italiana oricarei persoane care locuieste legal in localitate si plateste taxe ca orice cetatean italian", a scris Chifu pe blogul sau.

"Pe parcursul mandatului meu voi incerca sa indeplinesc toate punctele din programul politic cu care m-am prezentat in fata romanilor in campania electorala, sa nu copiez modelul politicianului din Romania care promite si apoi uita tot. Pentru comunitatea de romani, planurile se refera la scoaterea "din intuneric", as spune. Vreau sa demonstram pe plan local macar ca romanii sunt deosebiti si ca ei au fost cei dintai care au suferit in urma campaniei mediatice si a scandalurilor din presa. Vreau sa se stie ca noi contribuim la PIB-ul italian cu 1% si ca numarul infractorilor este normal pentru o comunitate atat de numeroasa", a adaugat el.

In provincia Piemonte traiesc 1.200 de romani cu drept de vot, dintre care 345 numai in Verbania.

Si la Padova o romanca a fost aleasa in Consiliul Local, pe listele Partidului Democrat (PD) - Nona Evghenia, in varsta de 30 de ani. Printre prioritatile sale politice se numara siguranta. "Imigrantii sunt primii care cer certitudinea pedepsei, despre care nu se poate spune ca exista in Italia: vreau ca cei care gresesc sa plateasca si cei care sunt cinstiti sa aiba dreptul la un viitor", explica ea.


View Larger Map


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.