Bombe artizanale descoperite in zona Village din sudul Belfastului saptamana trecuta urmau sa fie folosite pentru noi atacuri asupra caselor imigrantilor, au declarat sambata surse din securitate citate de saptamanalul The Observer.
Grupurile rasiste incearca sa isi intensifice campania de intimidare a imigrantilor straini din Irlanda de Nord, trecand la explozibili artizanali. Joia trecuta au fost descoperite mai multe bombe artizanale in sudul Belfastului, informeaza NewsIn.

Doua dintre ele au fost descoperite joi dimineata pe o alee, generand o alerta de securitate. Se crede ca nu era vorba de vreo ascunzatoare de arme a loialistilor, majoritatea acestor grupari renuntand la arme.

Politia ar examina informatii potrivit carora o grupare rasista cu legaturi cu gruparea terorista neonazista Combat 18 a reusit sa introduca o arma de foc in aceeasi zona. "O aveau de la prietenii lor din C18 din Anglia, care voiau ca ei sa atace straini. Au trimis un mesaj saptamana aceasta cu textul: 'C18 din Anglia le multumeste loialistilor adevarati pentru ca au alungat romanii musulmani (sic!) din Belfast si pe polonezii din centrul Ulster din casele lor. Acesti straini sunt o amenintare pentru caracterul britanic al Marii Britanii".

Arma de foc artizanala si descoperirea explozibililor sunt elemente ingrijoratoare pentru politie, care incearca sa calmeze tensiunile dintre loialisti si straini. In decembrie, patru bombe au fost gasite in sudul Belfastului, iar politia a suspectat pentru aceasta tineri rasisti care ar fi avut legaturi cu gruparea loialista UDA.

Bombele contineau cuie, srapnel si praf folosit la artificii. Politia considera ca aceste bombe urmau sa fie folosite intr-o campanie de acte rasite in sudul Belfastului.

Intre timp, toate familiile de romi romani hartuite in Irlanda de Nord s-au intors in tara. Un roman care potrivit The Observer s-ar numi Fernando Teglas a spus ca regreta ca pleaca, pentru ca avea o slujba buna, dar nu are de ales. El vindea ziare la Belfast, dar a devenit prea periculos. Intrebat ce va face in Romania, a raspuns: "Nu am loc de munca si nici casa. Romii sunt ultimii angajati in Romania si primii dati afara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.