O comunitate religioasa din Conneticut a postat pe YouTube un filmulet a ceea ce pare a fi o exorcizare a unui adolescent gay, ceea ce a starnit discutii aprinse in Statele Unite si revolta comunitatilor LGBT.
Baiatul se zbate incontrolabil la podea in timp ce membrii bisericii rostesc fraze menite a scoate „diavolul” din tanar: „Demon al homosexualitatii, iesi aici! Demon al sexului... sarpe!”.

Dupa ce a fost postat pe YouTube, intregul film al exorcizarii a starnit reactii din partea asociatiilor de aparare ale drepturilor homosexualilor.

Timp de 20 de minute, filmul prezinta aceast ritual care aminteste mai degraba de practici din Evul Mediu. In timp ce tanarul se zbate la podea, adultii din jurul sau il implora pe asa numitul "demon homosexual" sa iasa din sufletul baiatului.

Patricia McKinney, pastor al unei mici comunitati religioase din Conneticut si care se autodenumeste „profeta”, a marturisit ca a primit chiar ameninatari cu moarte dupa aparitia filmului pe internet si ca nu intelege cu ce a gresit.




„Cred in mantuire, cred in miruire, cred in puterea lui Iisus”, a declarat aceasta intr-un interviu telefonic realizat de CNN.

McKinney a spus ca baiatul s-a apropiat de biserica si ca i-a marturisit ca vrea sa devina pastor, dar ca se lupta cu homosexualitatea sa. „Noi le permitem homosexualilor sa vina la biserica noastra, dar nu le permitem acestora sa continuie acelasi stil de viata”. “Dumnezeu i-a facut pe Adam si Eva, a continuat aceasta. El a facut ca femeia sa fie cu barbatul si barbatul sa fie cu femeia”, a argumentat McKinney.

Acest eveniment reflecta de altfel o societate si o cultura care nu admite ca o persoana gay sa fie si religioasa in acelasi timp, iar aceasta este una dintre cele mai dure drame ale unui homosexual. Homosexualii crestini, spre deosebire de ceilalti experimenteaza de multe ori, un sentiment mult mai acut al vinei si al rusinii.

Faptul de a fi gay crestin, este o atitudine care nu se pliaza gandirii dominante, intrucat homosexualitatea este strict interzisa de catre Biblie, morala in care se incadreaza rolurile traditionale de masculinitate si feminitate, arata Kenneth Clattebaugh, expert in studii de masculinitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.