Cincisprezece tineri ucraineni au alergat joi seara goi in centrul orasului Lvov pentru a atrage atentia autoritatilor cu privire la problemele oamenilor obisnuiti provocate de criza economica mondiala, care a afectat grav Ucraina, transmite AFP.
Purtand numai o coala alba de hartie lipita sub abdomen sau uneori pe fese, manifestantii si-au inceput cursa in piata centrala din Lvov, in fata sediului consiliului local, a constat un jurnalist.

Incurajati de 2.000 de spectatori, tinerii au alergat o distanta de un kilometru, informeaza NewsIn.

"Criza se reduce, dar noi suntem in continuare goi" si saraci, a declarat organizatorul manifestatiei, Ostap, un tanar care a refuzat sa isi dezvaluie si numele de familie. "Oamenii politicii, care ne iau si hainele de pe noi, nu acorda deloc atentie problemelor oamenilor obisnuiti", a adaugat un alt manifestant, Andri. "Chiar daca umblam goi in fata lor, politicienii nu ne vad! Nu-si amintesc de noi decat in apropierea alegerilor", a declarat un al treilea protestatar.

Politia a trimis circa 10 masini si mai multi agenti la fata locului. Un manifestant a fost arestat.

Aproximativ 300 de persoane s-au strans in fata sectiei de politie unde a fost dus tanarul arestat, pentru a cere eliberarea acestuia. Ei au scandat "Politia alaturi de popor!" si "Libertate celor goi!".

Ucraina, a carei economie a fost una dintre cele mai dinamice din regiune intre anii 2000 si 2007, a fost afectata grav de criza economica mondiala. Astfel, moneda sa nationala s-a depreciat cu 40% la sfarsitul anului 2008, iar Produsul Intern Brut (PIB) se va contracta in 2009 cu intre 8% si 14%, potrivit estimarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.