Intr-o discutie privata referitoare la un veridict dat in 1973 de Curtea Suprema, fostul presedinte al Statelor Unite, Richard Nixon, s-a declarat ingrijorat de faptul ca accesul la avortul legal ar putea conduce la "permisivitate", deoarece conduce la "ruptura familiei". Dupa cum rezulta insa din inregistrarea discutiei, liderul de la Casa Alba considera, pe de alta parte, ca avortul este chiar necesar in anumite cazuri, ca de pilda atunci cand la mijloc se afla copii metisi, relateaza "The Telegraph" in editia electronica de miercuri.
"Exista momente in care avortul este necesar. Stiu asta. Cand este vorba de un alb si un negru", i-a spus Nixon consilierului sau Chuck Colson. Acesta din urma a notat insa ca si violul ar putea legitima un avort, lucru cu care fostul presedinte SUA a fost de acord. Comentariile respective se regasesc printre inregistrari audio de 150 de ore si 30.000 de pagini de documente facute publice in aceasta saptamana de Biblioteca Prezidentiala Nixon, care face parte din Arhivele Nationale ale Statelor Unite. Conversatiile presedintelui au fost inregistrate de miocrofoanele ascunse in Biroul Oval intre ianuarie si februarie 1973 si arunca o noua lumina asupra dedesubturilor controversatului mandat al lui Nixon, care s-a incheiat cu demnisa acestuia, in august 1974, ca urmare a celebrului scandal Watergate. Inregistrarile surprind conversatii mondene cu privire la viata de zi cu zi in Casa Alba, dar si schimbarile din societatea americana, ca de pilda tendinta de acceptare a liderilor politici de sex feminin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.