Coruptia din cadrul administratiei italiene se ridica la peste 60 de miliarde de euro anual si constituie un obstacol in calea dezvoltarii, mai ales in sudul tarii, a declarat astazi Curtea de Conturi italiana, relateaza AFP.
"Fenomenul coruptiei in administratie este considerabil si cu consecinte grave in aceste vremuri de criza in ceea ce priveste dezvoltarea economica a tarii", iar suma depaseste estimarile de "50-60 de miliarde de euro pe an" facute de guvern, a spus procurorul Curtii de Conturi, Furio Pasqualucci, prezentand raportul anual.

Este o practica imorala, ce constituie "un obstacol pentru investitiile straine, mai ales in sud", a explicat Pasqualucci, potrivit NewsIn.

Potrivit Curtii, regiunile in care au fost depuse cele mai multe plangeri privitoare la acest fenomen sunt aproape toate in sud, cu exceptia Lombardiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.