Guvernatorul Carolinei de Sud Mark Sanford, care disparuse fara urma timp de cateva zile, a recunoscut intr-o conferinta de presa ca si-a inselat sotia si ca a fost in Argentina pentru a-si vedea amanta, confesiune care ii compromite aspiratiile de a candida la Casa Alba in 2012.
Confesiunea lui Sanford intr-o conferinta de presa plina de suspans a pus capat speculatiilor declansate de disparitia sa, saptamana trecuta. Initial, angajatii sai spus ca guvernatorul a plecat intr-o expeditie in munti, dar ulterior s-a aflat ca s-a dus in Argentina pentru a-si vedea amanta, abandonandu-si familia de Ziua Tatalui, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Guvernatorul s-a intors miercuri de la Buenos Aires si, spre surpriza tuturor, a convocat o conferinta de presa pentru a recunoaste ca a avut o legatura extraconjugala. "Mi-am petrecut ultimele cinci zile zile plangand in Argentina", a spus el. Sanford a explicat cum a "dezvoltat o relatie" cu o "prietena draga" din Argentina. "A inceput foarte inocent... cu cate un schimb de e-mailuri ocazional. Dar recent, legatura s-a transformat in mult mai mult. Si, in consecinta, i-am facut rau. V-am facut rau tuturor. I-am facut rau sotiei mele. Le-am facut rau fiilor mei. Le-am facut rau prietenilor mei... Am facut rau multor oameni".

Stergandu-si lacrimile, Sanford i-a cerut iertare sotiei sale Jenny, familiei, prietenilor si angajatilor sai. Cerandu-si iertare pentru "egoismul" sau, Sanford a cerut respectarea intimitatii sotiei sale Jenny si a celor patru fii ai lor. El nu numit-o pe femeia cu care a avut relatia extraconjugala, dar a spus ca aceasta este despartita de sot si are doi fii.

La randul sau, sotia guvernatorului a spus ca ea si Sanford se despartisera de proba, si-a exprimat regretul pentru faptele lui si raul cauzat copiilor lor. Ea a adaugat insa: "Raman dispusa sa ii iert complet lui Mark indiscretiile si sa il primesc cu drag inapoi".

Confesiunea inlacrimata si plina de pocainta a facut din Sanford ultimul membru al unui grup tot mai mare de politicieni americani care si-au marturisit escapadele sexuale in fata unui public numeros. Nu mai departe de saptamana trecuta, publicul american avusese parte de inca o asemenea confesiune, cand John Ensign, potential candidat in 2012, anuntase ca a avut o aventura si demisionase din conducerea Senatului.

Sanford era, la randul sau, unul dintre guvernatorii republicani vazuti ca posibili candidati la Casa Alba in 2012, alaturi de guvernatorul de Alaska Sarah Palin, cel de Minnesota Tim Pawlenty si cel de Louisiana Bobby Jindal. Sanford si-a dat demisia din functia de presedinte al Asociatiei Guvernatorilor Republicani si a fost inlocuit de guvernatorul de Mississippi Haley Barbour, alt posibil candidat la Casa Alba in 2012. Ca presedinte al Asociatiei Guvernatorilor Republicani, el fusese unul dintre cei mai vizibili exponenti ai partidului.

Sanford castigase vizibilitate anul acesta opunandu-se pachetului de stimulare a economiei propus de presedintele Barack Obama si respingand partea de 700 de milioane de dolari ce revenea statului sau, pentru ca ar fi subminat stabilitatea fiscala. Curtea Suprema a Carolinei de Sud a decis insa luna aceasta ca fondurile federale trebuie acceptate.

"Orice aspiratii pentru 2012, daca le-a avut, ies din discutie acum", a comentat Robert Oldendick, politolog la Universitatea din Carolia de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.