Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri ca este necesara relansarea imaginii Italiei in lume, mai ales pentru remedierea "unei campanii" impotriva sa "alimentata de ura si invidie, care nu face bine tarii", relateaza AFP.
Premierul, care a prezentat la televiziune viitorul logo "Italia magica" al campaniei in favoarea turismului in Italia, a spus ca "trebuie remediate pagubele aduse imaginii tarii de situatia din Napoli", referire la criza gunoaielor.

Insa trebuie remediata "si o anumita campanie alimentata de ura si invidie impotriva mea, care, cu siguranta, nu a facut bine tarii", a subliniat Berlusconi.

Berlusconi se confrunta cu numeroase scandaluri privitoare la viata sa privata, gustul pentru femei tinere sau folosirea avioanelor guvernamentale pentru invitatii la resedintele sale luxoase.

Scandalul sexual in care este implicat Berlusconi a izbucnit dupa ce sotia sa, Veronia Lario, a anuntat ca vrea sa divorteze, acuzandu-l pe premier ca frecventeaza minore. Seful guvernului italian a negat inca de la inceput acuzatiile. "A fost o rana foarte dureroasa. Nu stiu daca timpul va putea sa o vindece", a declarat Berlusconi intr-un interviu acordat recent saptamanalului italian Chi. "Ceea se este sigur este ca am avut o mare poveste de dragoste. Iar povestile adevarate de dragoste nu se sterg niciodata. Oricum, sunt linistit. Sunt trist, dar linistit. Ma gandesc in fiecare zi la mama mea. Mama mea m-a invatat sa nu imi fie frica de nimic, sa nu ma descurajeze nimic", a adaugat el.

Ulterior, presa a scris despre petrecerile organizate la vila sa din Sardinia, dar si la Roma. Primele dezvaluiri le-au reprezentat o serie de fotografii facute de paparazzi. Publicarea unora dintre ele a fost interzisa de un tribunal, dar altele au aparut, prezentand tinere cu sanii goi sau un barbat complet dezbracat.

Dupa aceea, doua dintre invitate, Patrizia D'Addario si Barbara Montereale, au acordat interviuri compromitatoare pentru Berlusconi. Ele au declarat ca la petreceri au participat tinere, inclusiv din Romania, platite, s-ar fi consumat droguri si s-ar fi jucat poker si alte jocuri de noroc cu mize foarte mari. Cel care ii intermedia lui Berlusconi contactul cu femeile pentru petreceri si care organiza partidele de carti era Gianpaolo Tarantini, un antrepenor in constructii din sudul Italiei, anchetat de Parchet, printre altele, pentru proxenetism si ale carui convorbiri telefonice au fost interceptate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.