Presedintele ales al Iranului, radicalul Mahmud Ahmadinejad, i-a provocat pe liderii occidentali, anuntand ca va rezista eforturilor internationale ce vizeaza sa determine Teheranul sa renunte la programele nucleare si a catalogat Israelul drept singura sursa de instabilitate din Orientul Mijlociu.
Declaratia este de natura sa accentueze ingrijorarile Statelor Unite, Israelului, Marii Britanii si ale altor state europene.

Ascensiunea lui Ahmadinejad, primarul ultraislamist al Teheranului, care si-a exprimat dorinta de a recrea atmosfera din primele momente ale Revolutiei Islamice din 1979, a provocat imediat panica Occidentului, nu in ultimul rand din cauza temerilor ca va fi mult mai greu sa se ajunga la o solutie diplomatica in criza provocata de aspiratiile nucleare ale Iranului.

Guvernul britanic vede in rezultatul alegerilor iraniene un gigantic pas inapoi in eforturile diplomatice pe care le intreprinde alaturi de Franta si Germania. Intr-o abatere rarisima de la limbajul diplomatic, o sursa din Ministerul de Externe de la Londra s-a referit la Ahmadinejad prin formula "headcase" ("dus cu capul" - intr-o traducere aproximativa), relateaza "The Guardian".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.