Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, a declarat ca va fi ultimul lider care va semna Tratatul de la Lisabona, radicand alte intrebari legate de viitorul acestui document, care a trecut prin multe probe de foc de cand a fost redactat.
Parlamentul ceh a ratificat tratatul, insa semnatura sefului statului este necesara sa incheie procesul. Klaus, cunoscut pentru euroscepticismul lui, a amenintat de atunci ca nu va face acest lucru decat dup ace toate statele aproba documentul, relateaza EUobserver.

“Cu siguranta nu ma voi grabi”, a comentat presedintele ceh la Radio Cehia, potrivit agentiei DPA. “Irlandezii nu au votat inca la referendum, iar Polonia si Germania nu au semnat Tratatul de la Lisabona, asa ca nu sunt “ultimul Mohican” care se lupta impotriva tuturor", a adaugat acesta.

Desi, el a declarat tot timpul ca va semna documentul de ratificare a acestui tratat dupa ce este acceptat de irlandezi in referendumul organizat in toamna, este vizibil ca in ultimele zile el si-a inmultit discursurile impotriva documentului.

De ce ar trebui sa ne intereseze Tratatul de la Lisabona?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.