Cinematografele franceze atrag spectatori, mai nou, oferindu-le bauturi gratuite, jocuri video pe marele ecran, scaune cu senzori si avanpremiere alaturi de actorii preferati, scrie cotidianul Le Figaro.
De pilda, la primul cinematograf de lux din Franta, care isi va deschide portile sambata, in orasul Louviers, spectatorii vor primi pentru 15 euro, in afara filmului vizionat din fotolii mari si confortabile, bauturi la alegere de la bar. "Daca vrem sa impulsionam frecventa publicului in salile de cinema, trebuie sa oferim servicii noi", a declarat directorul noului cinematograf, Jean-Édouard Criquioche, citat de NewsIn.

Alte metode folosite de cinematografele franceze pentru atragerea publicului sunt informarea potentialilor spectatori prin posta electronica, promotii speciale, inlocuirea pauzei publicitare de la inceputul filmului cu scurtmetraje si organizarea de avanpremiere la care sunt invitati mari actori.

In unele cinematografe, fotoliile nu sunt numerotate, ci functioneaza pe baza unor senzori care, atunci cand spectatorul se aseaza, indica pe un ecran din afara salii locul ocupat. Exista, de asemenea, sali in care scaunele sunt prevazute cu un loc special pentru asezarea rucsacului sau a jachetei, pentru a nu mai ocupa scaunele alaturate.

Managerii cinematografelor intentioneaza, in plus, sa organizeze proiectii de evenimente sportive, concerte rock sau spectacole de dans, asta dupa succesul inregistrat prin transmiterea spectacolelor de la Metropolitan Opera din New York.

Unele cinematografe pregatesc "sedinte" tematice pentru parintii care vor sa vada un film alaturi de bebelus, precum si proiectii speciale "Ladies night", la care barbatii nu au acces, sau posibilitatea de a lua cina in fata marelui ecran.

In Franta, oricine isi poate imprima acasa biletul de tren, de avion sau timbrele postale, dar nu si biletele la cinema, iar cozile de la casele cinematografelor descurajeaza tinerii. "Daca o generatie intreaga isi pierde obisnuinta de a merge la cinematograf, vorbim despre o catastrofa", previne Jean-Jacques Schpoliansky, director al cinematografului Balzac din Paris.

Cu 2.076 cinematografe, Franta se afla pe locul patru in lume din acest punct de vedere, dupa SUA, India si China. Peste 500 de sali sunt echipate cu tehnologie 3D.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.