Georgia si-a luat angajamentul sa trimita circa 500 de militari in Afganistan, pentru a se alatura fortei NATO (ISAF), au anuntat luni surse americane concordante, citate de AFP.
Georgia, care vrea sa adere la NATO in pofida protestelor Rusiei, va desfasura "echivalentul unui batalion" in Afganistan in 2010, a declarat un oficial american din aparare, potrivit NewsIn.

Violentele din Afganistan au crescut in intensitate in ultimii doi ani, in pofida prezentei a aproape 90.000 de militari straini si au atins in ultimele saptamani recorduri absolute dupa caderea regimului taliban, la sfarsitul anului 2001.

Departamentul de Stat american a salutat deciziei Georgiei, cu ocazia vizitei la Washington a ministrului de externe Grigol Vasadze. "Georgia a oferit deja contributii pretioase la operatiunile noastre din Irak si suntem recunoscatori ca a decis sa faca acelasi lucru in Afganistan", a declarat vicesecretarul de stat James Steinberg, in cursul unei conferinte de presa comune cu omologul sau.

Circa 2.000 de militari georgieni au fost desfasurati in Irak din august 2003. Acestia au fost retrasi, insa, in august, pentru a se alatura trupelor angajate in lupte cu armata rusa. Georgienii reprezentau al treilea contingent din Irak, dupa cel american si cel britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.