Un tanar de 21 de ani a fost arestat luni in legatura cu atacurile rasiste care au vizat un grup de romani din Belfast, in timp ce acuzatiile la adresa unuia dintre ceilalti doi retinuti par sa priveasca alte incidente, informeaza presa electronica britanica.
Potrivit paginii electronice a cotidianului The Scotsman, tanarul de 21 de ani a fost arestat luni si va fi dus astazi in fata unui tribunal, fiind suspectat de intimidare la adresa romanilor din Irlanda de Nord. Politia investigheaza si alte incidente rasiste, din afara capitalei Belfast, dar cotidianul citat nu precizeaza daca este vorba tot despre romani, relateaza NewsIn.

Alti doi tineri, cu varste de 16, respectiv 15 ani, fusesera arestati la sfarsitul saptamanii trecute. Cel de 15 ani, care fusese pus sub acuzate pentru acte de intimidare la adresa romanilor, a fost dus luni in fata unui tribunal. Potrivit acuzarii, adolescentul a facut amenintari la adresa locatarilor unei case din sudul Belfastului in 13 iunie. El este acuzat, de asemenea, ca a facut parte dintr-un grup care urma sa provoace incidente la o manifestatie antirasista, doua zile mai tarziu.

Celalalt adolescent, cel de 16 ani, a fost pus sub acuzare pentru comportament provocator in 15 iunie. In timpul audierii, avocatul sau, Brian Archer, a subliniat ca acuzatia care i se aduce tanarului nu are legatura cu hartuirea romanilor.

Cei doi sunt in libertate pe cautiune si urmeaza sa compara din nou in fata unui tribunal corectional cel de 15 ani luna viitoare, celalalt saptamana viitoare. Instanta a interzis strict publicarea numelor lor, deoarece sunt minori.

Peste 100 de romani au fost nevoiti sa isi paraseasca, saptamana trecuta, casele din cauza atacurilor rasiste. Ei s-au refugiat mai intai intr-o biserica, apoi au fost gazduiti de autoritati intr-un adapost provizoriu. Majoritatea romanilor si-au exprimat dorinta de a se intoarce in tara, in timp ce populatia si politicienii locali au condamnat atacurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.