O femeie din R.Moldova a incercat sa-si vanda copilul nou-nascut pentru 12 lei moldovenesti (un dolar), potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne de la Chisinau.
“Il ucid daca nu il cumparati. Am inca trei copii si pe acesta nu am cu ce-l creste si il vand”, a declarat Oxana Elinciuc, femeia suspectata de vinderea propriului copil.

Totul s-a petrecut zilele acestea la Briceni. O tanara, in varsta de 29 de ani, si-a vandut bebelusul de numai zece zile contra sumei de 12 lei.

La 18 iunie, la Unitatea de garda a Comisariatului de politie Briceni a parvenit o informatie de la Elena Toderascu, locuitoare a municipiului Balti. In declaratie se spunea ca o tanara i-a vandut copilul cu 12 lei, relateaza NewsIn.

Astfel, in ziua respectiva, la autogara din raionul Briceni, suspecta s-a apropiat de o doamna, care isi astepta rutiera spre Balti si i-a cerut 200 de lei pentru copilul pe care il tinea in brate - o fetita de zece zile. La randul sau, femeia i-a raspuns ca nu are nevoie de un copil nou-nascut si nici nu dispune de acesti bani. Atunci, Elinciuc a spus ca, daca nu il cumpara nimeni, se duce si il ucide, deoarece nu are cu ce-l creste si nu doreste sa-l ingrijeasca. De teama pentru copil, Elena Toderascu i-a spus femeii ca il cumpara cu 12 lei, fiindca mai mult nu are, iar femeia a cazut de acord. Intrebata daca micuta are documente, aceasta a raspuns ca nu are nimic, fiindca a nascut-o de una singura, cu zece zile in urma, intr-un garaj din apropiere. Femeia, uimita, a luat copilul, iar mama si-a luat banii si a plecat, lasandu-si bebelusul in bratele femeii care ii platise.

"Cumparatoarea” nou-nascutului a luat copilul acasa, unde l-a spalat, l-a hranit, i-a pus un nume - Maria - si a sesizat fortele de ordine.

Actualmente, copilul este internat in sectia de reanimare a spitalului din Briceni, starea lui fiind critica, dar stabila.

In scurt timp, femeia a fost identificata si retinuta. In cadrul cercetarilor s-a stabilit ca femeia locuieste in satul Marcauti, raionul Briceni, si mai are trei copii. Pentru fapta comisa, Oxana Elinciuc va fi decazuta din drepturi si risca pana la 20 de ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.