In conditiile in care Bulgaria este tot mai presata de Bruxelles sa limiteze coruptia cronica si crima organizata, autoritatile locale au anuntat ca vor verifica peste 100 proprietari de masini de lux Bentley, pentru a vedea daca au facut evaziuni fiscale sau alte fraude.
Daca nu vor reusi sa obtina rezultate, vecinii nostri risca sa piarda noi fonduri UE, dupa ce in iulie 2008, CE a blocat circa 800 milioane de euro din fondurile pentru Bulgaria, dintre care 220 milioane au fost pierdute definitiv.

Fiscul bulgar a anuntat ca va investiga sursa veniturilor proprietarilor de Bentley si va solicita audituri, daca va constata discrepante intre veniturile declarate si proprietatile achizitionate, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Nu se stie insa pana in acest moment daca si proprietarii altor marci de masini de lux vor fi cercetati.

"Se pare ca Bulgaria este una dintre tarile europene unde numarul de masini Bentley inregistrate este foarte mare"
, a declarat Rossen Bacivarov, purtatorul de cuvant al agentiei. "Nu e nicio problema sa ai un Bentley, atata vreme cat ti-ai platit impozitele", a adaugat acesta.

Bacivarov a refuzat sa spuna daca printre proprietarii de Bentley, masina de lux produsa de Volkswagen si care costa cel putin 270.000 de dolari in Bulgaria, se numara si oficiali guvernamentali. Presa locala a scris ca ministrul pentru afaceri sociale Emilia Maslarova are o asemenea masina si chiar a publicat poze cu ea intr-un Bentley, ceea ce nu a impiedicat-o pe aceasta sa nege. Maslarova a fost criticata la inceputul acestui an pentru ca a cheltuit peste 8.600 de euro pentru o vizita ministeriala in Coreea, echivalentul unei pensii medii pentru opt ani.
Anul acesta, Fiscul lansase si verificari ale proprietarilor de iahturi si case foarte scumpe.

Salariul mediu lunar din Bulgaria, de circa 300 de euro, ramane cel mai scazut din UE si toate sondajele arata ca socialistii aflati la putere vor fi sanctionati la alegerile parlamentare din 5 iulie. Sondajele arata ca doua treimi din populatia de 7,6 milioane de persoane a Bulgariei vrea schimbarea guvernului, pentru esecul de a lua masuri impotriva crizei economice si de a combate coruptia si crima organizata. Bulgaria nu a condamnat niciun oficial de rang inalt pentru coruptie si a trimis la inchisoare un singur cap interlop de la caderea comunismului in 1989.

In pofida recesiunii si a scaderii veniturilor la buget, la salonul auto de saptamana trecuta de la Sofia s-au vandut peste 600 de masini noi, iar Ministerul Economiei a comandat 15.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.