Mii de tineri rusi s-au strans in aceasta dimineata la Moscova, la apelul miscarii pro-Kremli Nasi, pentru a celebra eroismul sovietic din al Doilea Razboi Mondial, Moscova considerand ca acesta este prea des trecut sub tacere
"Soldatii Armatei Rosii au fost victoriosi. Apoi au revenit acasa si au reconstruit tot ceea ce fusese distrus. Au trimis un om in spatiu. Va multumim si ne inclinam in fata voastra", a spus liderul miscarii, Nikita Borovikov, relateaza NewsIn.

Manifestantii au aprins lumanari, in timp ce se lumina de zi.

Kremlinul, care considera ca victoria Armatei Rosii asupra Germaniei naziste si sacrificiile poporului rus in 1941-1945, mai ales in tarile Baltice, nu sunt suficient recunoscute, a format o comisie speciala pentru a lupta impotriva "falsificarii Istoriei".

Nasi a spus ca circa 15.000 de persoane au participat la actiune.

Anuntarea invaziei naziste la radioul sovietic, ramasa in memoria rusilor ca una dintre paginile cele mai sumbre ale istoriei URSS, a fost retransmisa prin difuzoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.