Al Gore ajutat de un grup de ecologisti ferventi se lupta pentru creearea unui domeniu "eco" pentru a completa lista domeniilor de internet .com, .net, org, si .edu.
Grupul Dot Eco LLC a elaborat un filmulet de promovare a noului domeniu, care va fi prezentat la Sydney, la conferinta anuala a Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Asa-zisul film este o colectie de declaratii ale unor personalitati care vorbesc despre avantajele noului domeniu, printre acestea aflandu-se si fostul vicepresedinte american Al Gore. Potrivit Ecorazzi, alaturi de acesta mai vorbesc si Jim Moriarty, directorul fundatiei Surfrider, Davis Guggenheim, directorul Sierra Club’s Carl Pope, precum si cativa profesori si ingineri.

Potrivit Eco Geek, exista un grup Big Room care va stabili cine va putea sa obtina un domeniu ".eco", intocmai ca in cazul domeniului ".edu", care se acorda numai institutiilor de invatamant acreditate. "Acest lucru ar presupune elaborarea unui sistem de acreditari, care aduce cu sine cheltuieli mari", precizeaza Hank Green, reprezentantul EcoGeek.

In replica la explicatia data de Hank Green, Trevor Bowden a declarata ca "Viziunea lor despre .eco este de a creea o platforma deschisa, globala despre produse, companii sau personalitati ecologice. Noua alternativa nu vrea sa faca minuni ori inovatii si doreste sa creeze o solutie mai usoara pentru ceea ce exista deja pe piata, creand totodata mai multa transparenta in domeniu".

Daca ICANN va aproba domeniul ".eco", acesta ar putea fi accesat chiar din toamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.