Ambasada Romaniei la Teheran nu a primit nicio solicitare oficiala de ajutor in vederea repatrierii din partea vreunui cetatean roman aflat in Iran, unde au loc confruntari postelectorale violente, a anuntat duminica ministrul de externe Cristian Diaconescu.

Presedintele iranian in exercitiu Mahmoud Ahmadinejad este confruntat, de la realegerea sa din 12 iunie, cu un val de contestari din partea sustinatorilor principalului sau rival, Mir Hossein Moussavi, relateaza NewsIn.

Sambata, cateva sute de politisti, desfasurati in Piata Enqelab au deschis focul si au recurs la gaze lacrimogene, tunuri cu apa si lovituri de baston pentru a-i dispersa pe miile de manifestanti care au sfidat interdictia de reuniuni publice.

Zece persoane au murit si peste 100 au fost ranite sambata in timpul manifestatiilor opozitiei la Teheran, a anuntat televiziunea publica, care a dat vina pe "agenti teroristi", fara a-i identifica insa precis. Sambata, televiziunea Press TV anuntase 13 morti.
Potrivit MAE, sediul Ambasadei Romaniei la Teheran nu se afla in zonele unde au loc confruntari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.