Iranul a arestat mai multi membri ai unui grup de opozitie in exil, pe care ii acuza de "activitati teroriste", cum ar fi "incendierea unor autobuze si distrugerea proprietatii publice", a anuntat sambata televiziunea iraniana, relateaza Reuters.
Arestarea membrilor Organizatiei mujahedinului Khalq (MKO) a fost anuntata dupa ciocnirile dintre politie si manifestanti sambata, la Teheran, relateaza NewsIn.

Politia a actionat in forta, folosind gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a dispersa protestatarii.

Potrivit televiziunii, care nu spune nimic despre alegerile prezidentiale contestate sau despre proteste, membrii MKO arestati au intrat in Iran dupa ce au fost antrenati in Irak. Ei erau indrumati de "celula operationala" MKO din Marea Britanie, a afirmat televiziunea.

"Liderii grupului MKO au incurajat membrii sa comita activitati teroriste, cum ar fi incendierea unor autobuze si benzinarii, precum si atacarea politiei si distrugerea proprietatii publice", a spus televiziunea, care nu a precizat cate persoane au fost arestate sau cand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.