Barack Obama a cerut, sambata, guvernului iranian sa puna capat violentelor si nedreptatilor, ridicand tonul, comparativ cu declaratiile sale din ultimele zile, relateaza AFP.

"Cerem guvernului iranian sa puna capat actelor de violenta si nedreptate impotriva propriei populatii", a declarat el, in timp ce politia iraniana a reprimat manifestatiile de la Teheran impotriva realegerii lui Mahmoud Ahamdinejad.

"Guvernul iranian trebuie sa inteleaga faptul ca lumea il priveste. Deplangem fiecare viata pierduta", a subliniat Obama, potrivit NewsIn.

"Dreptul universal la adunare si libertatea de expresie trebuie respectate. SUA sunt alaturi de cei care incerarca sa-si exercite aceste drepturi", a precizat el.

Obama a insistat pe faptul ca puterea iraniana "trebuie sa respecte demnitatea propriului popor si sa guverneze cu consimtamantul lui".

Potrivit unui oficial, Obama s-a intalnit sambata cu principalii consilieri de la Casa Alba, pentru a discuta despre situatia din Iran.

Obama fusese aspru criticat in SUA din cauza declatiilor prea temperate despre situatia din Iran.

Sambata, sute de persoane s-au strans la Los Angeles, New York si in fata Casei Albe pentru a sustine protestele din Iran. Multi manifestanti erau imbracati in verde, culoarea sustinatorilor lui Mir Hossein Moussavi, principalul opozant al lui Ahmadinejad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.