Uniunea Europeana nu va ajuta Ucraina sa plateasca pentru importurile de gaz rusesc, dar institutiile financiare internationale ar putea interveni pentru evitarea unei crize, a declarat presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, dupa summitul european, transmite Reuters.

"Nu este responsabilitatea noastra, acest lucru trebuie sa fie clar", a declarat Barroso la summitul european la care urma sa se discute si despre acest subiect, conform NewsIn.

Barroso i-a avertizat pe sefii de stat ca dificultatile pe care le intampina Ucraina ar putea duce la intreruperea aprovizionarii cu gaz rusesc luna viitoare, asa cum s-a intamplat in ianuarie. "Exista riscul unei alte crize majore a gazului peste cateva saptamani", a declarat el.

Rusia furnizeaza in jur de un sfert din gazul consumat in UE, iar circa 80% din acest gaz ajunge in tarile europene tranzitand Ucraina.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.