Tot mai multi militari americani consuma alcool des, fenomen atribuit de experti frecventei sporite a misiunilor din Afganistan si Irak dupa ani de razboi, a informat ieri USA Today.
Ziarul, care citeaza statistici ale armatei din 2009, scrie ca mai mult de 11 militari din 1.000 au fost diagnosticati ca fiind alcoolici, un numar de doua ori mai mare decat in 2003, cand a inceput razboiul din Irak.

Seful Statului major interarme, Michael Mullen, a declarat ca anii de conflict sunt partial responsabili pentru acest fenomen, arata NewsIn.

Abuzul de alcool a devenit o mare problema pentru fortele de interventie, chiar si in tarile musulmane, unde alcoolul este in principiu interzis, au spus experti reuniti la New York. Potrivi acestora, tendinta este favorizata de misiunile lungi in teatrele de operatiuni si deci de absenta prelungita a familiei.

Potrivit unui studiu al Universitatii Minnestota, un militar din cinci este in stare de ebrietate "in medie de mai mult de doua ori pe saptamana". Studiul califica starea de ebrietate drept consumarea a cel putin patru bauturi alcoolice de catre o femeie si cinci de catre un barbat. Expertii denunta "un risc sporit de probleme medicale si sociale", ca si in privinta capacitatii trupelor combatante.

Tinerii de origine hispanica din fortele terestre si din randul puscasilor marini sunt mai expusi riscului, avertizeaza studiul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.