O americanca a fost amendata cu doua milioane de dolari pentru piraterie pe internet, dupa ce a pus la dispozitia internautilor, pe site-ul de file-sharing Kazaa, 24 de melodii.

Jammie Thomas-Rasset, in varsta de 32 de ani, mama a patru copii, a fost gasita vinovata de un tribunal din Minnesota pentru incalcarea legilor copyright, postand online cantece piratate pentru download ilegal, anunta Bild.com.

Initial, ea a fost obligata sa plateasca suma de 220.000 de dolari, insa a refuzat sa semneze un acord amiabil si a ajuns in istanta. Drept urmare, Jammie va trebui sa plateasca acum 1,92 milioane dolari, adica 80.000 de dolari pentru fiecare cantec, bani care se vor duce catre cele sase case de discuri ce detin drepturile de copyright (printre acestea se numara Sony BMG Music, Capital Records sau Warner Bros. Records).

Timp de patru zile, cat a durat procesul, avocatii apararii au mizat pe faptul ca acuzarea nu poate dovedi ca melodiile postate de Jammie Thomas au fost descarcate ulterior.

Procesul este doar unul dintre cele peste 30.000 de cazuri asemanatoare, in care casele de discuri aduc in instanta utilizatori ce descarca si impart in mod ilegal melodii pe internet. Cei mai multi dintre acestia adopta intelegeri in urma carora platesc intre 3.000 si 5.000 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.