Fostul presedinte american George W. Bush a criticat voalat deciziile succesorului sau, Barack Obama, in materie de economie si securitate nationala, potrivit unor informatii publicate de un cotidian american, care au atras imediat o replica din partea Casei Albe, transmite AFP.
In timpul unei vizite in orasul Erie din Pennsylvania, fostul sef de stat a explicat ca nu vrea sa-l critice pe succesorul sau, insa i-a adresat acestuia cateva cuvinte, scria joi cotidianul Washington Times. "Stiu ca sectorul privat este cel care va scoate tara din perioada economica in care ne aflam", a declarat el in fata unui grup de antreprenori, criticand astfel voalat politica interventionista adoptata de administratia Obama in sfera economica. "V-ati putea cheltui banii mai bine decat o face Guvernul", a adaugat Bush.

Fostul presedinte a abordat si subiectul inchisorii de la Guantanamo, pe care Barack Obama a promis ca o va inchide pana in ianaurie 2010., potrivit NewsIn. "Nu-mi voi critica succesorul, vreau doar sa va spun ca exista oameni la 'Gitmo' care ar omori americani fara sa ezite", a declarat Bush.
Fara sa raspunda direct declaratiilor aduse de Bush, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a reactionat criticand dur bilantul fostului sef de stat. "Cred ca a existat deja o dezbatere (cu privire la pozitiile unora si ale altora - n.red.). Am numarat punctele in noiembrie si am castigat", a declarat Gibbs.

"Presedintele Obama a mostenit o catastrofa economica, o rata imensa a somajului, un deficit enorm, banci insolvabile, firme constructoare de masini care au primit miliarde de dolari si au pastrat o strategie care le-a obligat sa revina la fiecare trei luni sa ceara iar bani", a precizat purtatorul de cuvant.

Bush a evitat pana acum sa-l critice pe Obama in public, lasand aceasta sarcina fostului sau vicepresedinte, Dick Cheney, care s-a dovedit deosebit de dur in declaratii .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.