Majoritatea pasagerilor erau morti cand avionul a atins apa oceanului. Cand esti expus curentilor de aer la altitudinea de 10.500 de metri, e ca si cum ai lovi un zid. Efectul a fost devastator, declara unul dintre investigatorii prabusirii in Atlantic a Airbusului 330.
Rezultatele autopsierii celor 50 de cadavre recuperate de autoritatile braziliene releva multiple fracturi ale membrelor, fara insa sa se fi produs fragmentarea cadavrelor. Totodata, hainele pasagerilor au fost smulse de forta curentilor de aer. Impreuna cu descoperirea unor fragmente mari din corpul avionului, aceste probe confirma ipoteza dezintegrarii avionului la mare altitudine si nu la contactul cu apa. La autopsie nu au fost descoperite arsuri, ceea ce elimina ipoteza unei explozii sau a unui atentat terorist. “Majoritatea pasagerilor erau morti cand avionul a atins apa oceanului. Cand esti expus curentilor de aer la altitudinea de 10.500 de metri, e ca si cum ai lovi un zid, chiar daca pasagerii erau asezati pe scaune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.