Un avion al companiei aeriene Continental a aterizat joi in siguranta in Statele Unite ale Americii (SUA), dupa ce pilotul avionului a murit in timpul zborului. Avionul efectua un zbor pe ruta Bruxelles, Belgia - Newark, New York.
Avionul Boeing 777 a aterizat in siguranta ieri (n.r. 18 iunie 2009), la ora 11:49 a.m. (ora 18:49, ora Romaniei) dupa un zbor de 8 ore, pe Aeroportul International Newark, unul dintre cele trei mari aeroporturi ce deservesc orasul New York.

Cei 247 de pasageri ai zborului companiei aeriene Continental au aterizat cu cateva minute mai devreme decat era prevazut, desi alte avioane au inregistrat intarzieri din pricina cetii si a ploilor din zona.

Compania aeriana a declarat ca echipajul zborului includea un pilot de rezerva, asa ca dupa moartea pilotului principal, "zborul s-a continuat in siguranta cu doi piloti la control" (n.r. pilotul de rezerva si co-pilotul). Conform unui comunicat al Contiental, citat de CNN, pilotul in varsta de 60 de ani, care era angajat al companiei aeriene de 32 de ani, "aparent a murit din cauze naturale".

Intrebat daca pasagerii au fost informati de decesul pilotului, un purtator de cuvant al companiei Continental a declarat doar ca avionul a ajuns in siguranta.

Pasagerii sustin, potrivit CNN, ca nu au fost informati de cele intamplate, in timpul zborului fiind insa facuta o solicitare pentru un doctor.

"Nu am auzit nimic", le-a declarat pasagerul Chris Balchuas din Huston, Texas. "Au spus doar ca era o urgenta medicala si au intrebat daca sunt doctori la bord”, a adaugat acesta. Dupa ce i s-a povestit ca persoana care pilota avionul a murit in cursul zborului, Chris s-a declarat socat. "Este infricosator. Nu am stiut nimic despre asta".

Pasagerul texan le-a relatat reporterilor ca zborul a decurs absolut normal, doar ca "cinci sau sase masini de popieri si cateva echipe medicale de urgenta" au intampinat avionul cand a aterizat.

Un alt pasager, Dr. Julien Struyzen, a declarat ca el a fost cel care a raspuns apelului echipajului pentru un doctor si ca tot el a fost cel care a constatat decesul pilotului. "Era in moarte clinica cand am intrat eu", a afimat Struyzen. In afara de a lauda profesionalismul echipajului, doctorul Struyzen nu a mai oferit alte detalii.




Compania aeriana Continental este a cincea ca marime din lume si efectueaza zilnic zboruri intre Bruxelles si Newark (New York), cu legaturi catre SUA, Canada, America Centrala si de Sud si in Caraibe, relateaza The Wall Street Journal.

Intamplarea de joi, 18 iunie 2009, nu este prima de acest gen. In ianuarie 2007, un zbor al companiei aeriene Continental, care zbura intre Texas si Mexic, a efectuat o aterizare de urgenta, dupa ce pilotul s-a simtit rau. Co-pilotul a aterizat in siguranta avionul care transporta 210 pasageri. Pilotul a decedat la sol.

In mai 2000, operatorul China Airlines a fost fortat sa se intoarca la putin timp dupa decolare, deoarece pilotul suferise un atac de cord. Co-pilotul a reusit sa readuca avionul la sol, iar pilotul a murit la scurt timp dupa ce a ajuns la spital.

In martie 1997, un avion Airbus A-320 al companiei Gulf Air a survolat aeroportul din Abu Dhabi, dupa ce unul dintre piloti a suferit un atac de cord, imediat dupa decolare.

Un avion Tarom a aterizat de urgenta la Madrid


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.