Interviu cu Pierre Moscovici, vicepresedintele Parlamentului European, raportor pentru Romania

- Sunteti de acord cu prioritatile stabilite de Marea Britanie?
- Cred ca e un discurs ambitios, dar dezechilibrat. Programul este pentru mai multi ani, cam cinci, nu pentru sase luni, iar discursul este al unui lider care vrea sa preia conducerea in Europa. Sa nu uitam ca Blair nu a devenit rege, ci doar presedinte pentru sase luni. A pus intrebari bune, dar nu a dat raspunsuri bune. Nu vad cum va putea da raspunsuri in aceste sase luni. Cred ca el a formulat un proiect pentru Europa in urmatorii ani, nu pentru presedintia britanica a Europei. Ma tem ca din Europa sociala nu va mai ramane decat Europa economica.

- il va sustine Parlamentul European in urmatoarele sase luni pe Tony Blair?
- Parlamentul European va fi un spatiu de dezbatere, locul in care discutam opiniile asupra viitorului Europei. Tony Blair va respecta Parlamentul sau Parlamentul va sti sa se faca respectat.

- Va face Franta concesii pentru a se ajunge la un acord in privinta bugetului?
- Nu exista pana acum concesii. Suntem in plina criza bugetara, iar domnul Blair a fost unul dintre protagonistii si autorii acesteia. Iar acum nu a avansat nici o propunere in privinta bugetului. Asteptam sa avanseze propuneri.

- Credeti ca problema bugetului UE pe 2007-2013 va ajunge la presedintia austriaca?
- Nu am avut impresia ca Tony Blair doreste, sustine sau pregateste un acord sub presedintia britanica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.