Interactiunea de lunga durata cu pesticidele dubleaza riscul imbolnavirii cu Parkinson a agricultorilor, potrivit studiului unei echipe de cercetatori francezi, publicat in revista Annals of Neurology.
Studiile au stabilit o legatura intre acesta boala si expunerea organismului la pesticide. Astfel, un tribunal de Securitate Sociala din Franta a recunoscut in 2006 ca Parkinson este o boala profesionala pentru agricultorii de meserie. Insa studiile nu precizeaza care pesticide sunt daunatoare si in ce doze, potrivit cotidianului francez Le Monde.

Cercetatorii au evidentiat ca oamenii care lucreaza cu insecticide de tip organochlorin, cum este, de exemplu, lindanul si DDT-ul, care persista in mediul inconjurator mai multi ani dupa ce sunt utilizate, prezinta un risc de 2,4 mai mare de a se imbolnavi de Parkinson decat riscul normal.

Aceste pesticide sunt astazi interzise in Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.